Aquest any la campanya Joguines del Rock no pot organitzar concerts però proposa apadrinar la compra de joguines per als nens del menjador social

Aquest és el setè any de la campanya Joguines del Rock i, segurament, el més difícil. A causa de la pandèmia no podran organitzar els concerts que feien cada any amb la col·laboració de músics locals i en què l’entrada era una joguina nova o usada en bon estat.

Però, tal com explica Blanca Santotomás, coordinadora de la iniciativa, aquest any s’han reinventat perquè creuen que les joguines que recol·lecten fan més falta que mai. «Calculem que el 85% dels nens que rebran joguines en aquesta campanya només tindran aquest regal per Nadal», explica.

Tot en un any especialment dur per al sector de la música que, en el cas de la demarcació, depèn molt del Turisme i la restauració. «Aquest any almenys 30 nens de famílies que l?any passat estaven col·laborant amb nosaltres seran els que rebin el regal. Algunes són companyes meves», assenyala Santotomás, que treballa al sector turístic i també s’ha quedat a l’atur.

Blanca Santotomás envolta un regal al costat d’Encarna Quílez, del Menjador Social de Bonavista. FOTO: PERE FERRÉ

Convertir-se en elf

Així doncs, l’alternativa que han trobat és aconseguir que les persones, empreses i entitats col·laborin apadrinant les joguines dels nens de les famílies del Menjador Social de Bonavista. A l’acció l’han batejada: “Vols ser un elf?”.

Consisteix que Joguines del Rock ha elaborat una llista amb les dades dels nens, les seves edats i la joguina, que volen (no sobrepassen els 30 euros) «encara que ells, creieu-me, són de poc demanar», adverteixen.

A la persona o persones col·laboradores se’ls fa arribar la petició d’un o més nens, segons vulguin, així com les indicacions de com comprar la joguina. Recomanen que la compra es faci en botigues de joguines locals perquè així els poden deixar pagats i ells els passen a buscar. Al principi de la campanya hi havia l’opció d’enviar-los per missatgeria, però era complicada.

Reconeixen que encara falten molts nens de la llista. Les primeres a apuntar-se a la iniciativa han estat les entitats culturals i esportives de la ciutat. Tot i això, hi ha famílies i grups d’amics que s’han unit per poder comprar un regal entre diversos. Algun nen també ha trencat la guardiola.

A causa de les restriccions per la pandèmia, tampoc podran organitzar una festa de lliurament com altres anys, en què participaven igual els nens de les famílies que col·laboraven i els que rebien el regal. De moment, ia no ser que canviïn molt les coses, lliuraran les joguines a les famílies en el mateix moment en què acudeixin a rebre els aliments al menjador. «De totes maneres, l?emoció està assegurada», diu. Les entregues es gravaran en un vídeo que després podran veure els col·laboradors.

Notícia original publicada a Diari de Tarragona.

Noticia original publicada a Diari de Tarragona.